Project Description

Dječji kamp u Velom Lošinju

Jednom slabo korištenom dvorištu, na lokaciji sa zdravstvenim turizmom u usponu, naručitelj je želio dati dodatnu funkciju.  Dvorište je većim dijelom betonirano, jer se koristilo kao igralište u sklopu dječjeg odmarališta.  Orijentacija dvorišta je vrlo dobra, prema suncu i moru.  Dvorište je po opsegu obraslo u visoke i zdrave četinjače, koje daju dovoljno hlada tijekom cijelog dana.  Prema prednjem dijelu prostor je ograđen visokim kamenim zidom, tako da uživa značajnu privatnost.

Planiranim zahvatom nastojalo se što manje zadirati u prostor, te izgraditi samo ono što je zaista neophodno.  Kreće se od pretpostavke da su korisnici djeca, da će vrijeme provoditi na otvorenom i van kampa, te da nije potrebno graditi čvrste strukture (u slučaju potrebe moguće je dio potreba organizirati i u osnovnom objektu naručitelja).  U prednjem dijelu osigurava se sanitarni čvor s tuševima,  kuhinja i višenamjenska površina čija uporaba ovisi o situaciji.  Zahvatom neće biti srušeno niti jedno stablo, jer će se svi prostori prilagođavati stablima.

Zbog minimalne intervencije prostor nije obavezan da bude korišten kao kamp, te je moguće koristiti ga i za proširenje osnovne smještajne djelatnosti naručitelja.

O projektu

DATUM

2016.

NARUČITELJ

pravna osoba

VRSTA PROJEKTA

Idejni projekt

POVRŠINA

600 m2

Galerija

Klijenti o nama

Radite na projektu sličnom našemu?

To je dobro, znači da imamo dodirne točke, da smo prolazili kroz slične stvari i da ćemo znati o čemu pričate.

POŠALJI UPIT