Project Description

Stogodišnjakinja za obnovu

Zgrada građena oko 1900. godine proživjela je život sličan stotinama drugih zgrada: osim nužnih obnova crijepa i zamjene dijela dotrajalih prozora, nikad nije sustavno obnavljana.  Kako je na većem dijelu dvorišnih fasada žbuka posve otpala, stanari su odlučili iskoristiti model sufinanciranja Grada Zagreba i obnoviti fasadu.

Energetskim pregledom utvrđene su i mjere energetske obnove zgrade.  Ekonomsko opravdani potencijal za uštede energije postoji na stražnjoj fasadi, stropu prema podrumu i tavanu, te zamjeni vanjske stolarije.  Osim poboljšanja na ovojnici zgrade, predložene su mjere poboljšanja energetske učinkovitosti i na sustavu grijanja i hlađenja, te na rasvjeti.

Predloženim mjerama izračunata je ušteda na energentima za grijanje od 31%, a investicija se vraća za 22 godine.  Uzevši u obzir sufinanciranje, povrat investicije skraćuje se na skoro polovicu.  Uštede na energentima nisu jedine koristi koje očekuju stanare.  Prednosti obnove:

  • Niže režije, zbog manjih toplinskih gubitaka

  • Veći komfor boravka, jer vanjski zidovi nisu toliko hladni kao prije

  • Obnova povećava vrijednost nekretnine

  • Suvremena stolarija, osim povoljnijih toplinskih svojstava, nudi i značajno bolju zaštitu od buke, što je osobito korisno u užem centru gradova

O projektu

DATUM

2017.

NARUČITELJ

Skupina suvlasnika

VRSTA PROJEKTA

Energetski certifikat

POVRŠINA

1.150 m2

SURADNICI

Krešimir Balić, strojarske instalacije
Igor Fink, elektro instalacije

Galerija

Klijenti o nama

bruno milasincic
bruno milasincic
10. Studeni, 2022.
Brzo , efikasno jednostavno odlično
Dominik Crkvenčić
Dominik Crkvenčić
1. Studeni, 2022.
Profesionalno, brzo, korektno, susretljivo, moderno... U svakom pogledu za preporučiti!
Zoran Kureljusic
Zoran Kureljusic
4. Listopad, 2022.
Vrlo profesionalni pristup tijekom čitavog procesa izrade certifikata. Iz unaprijed pripremljenih obrazaca vidi se sustavnos prilikom prikupljanja podataka i kasnije u izradi modela proračuna sadšnje u buduće potrošnje energije u obiteljskoj kući. Posebno mi svidio 5 minutni video u kojem je pojašnjenja svaka bitna stavka dostavljenog certifikata. Sve je bilo napravljeno u dogovorenim rokovima bez površnosti i prečica. Odlično iskustvo.
Dario Habulin
Dario Habulin
8. Srpanj, 2022.
Professional and fast service... very friendly communication...
Mislav Miseric
Mislav Miseric
25. Svibanj, 2022.
Izvrstan arhitekt, vrlo ljubazan i drag. Jako sam zadovoljan njegovim radom te je uz rad priložio i video kojim je detaljno objasnio i obrazložio svoj rad.
Dubravka Pleše
Dubravka Pleše
21. Svibanj, 2022.
Gospodin Ladić iz firme Tloris d. o. o. bio je izuzetno profesionalan, stručan, točan, ugodan sugovornik. Pri dogovoru o izradi projekta za energetsku obnovu zgrade je dao izvrsne sugestije, bio nam na raspolaganju u svakom trenutku, a projekt je dovršio i predao tri tjedna prije dogovorena roka. Najtoplije preporuke!
Nada Soldo
Nada Soldo
6. Svibanj, 2022.
Kao arhitekt i konzultant za izradu energetskog certifikata i davanje savjeta za poboljšanje energetske učinkovitosti obiteljske kuće, mogu reći da je gospodin Josip Ladić vrlo odgovorna i stručna osoba, strpljivo spremna odgovarati na sva postavljena pitanja, što sigurno nije lako kad su 3 žene (i još k tome sestre) u pitanju. Vrlo kvalitetna suradnja i za svaku preporuku!
Krešimir Lončar
Krešimir Lončar
6. Ožujak, 2022.
Rijetko se u Hrvatskoj dogodi da izvođač radova nadmaši očekivanja. Tloris d.o.o. vrhunski i profesionalno obrađuje podatke o vašem objektu a onda ih prezentira sa efektom da vas ostavi bez riječi (u našem slučaju). Tijekom građenja obiteljske kuće nismo naišli na inženjere ili arhitekte koji s tolikim entuzijazmom prihvaćaju nove tehnologije i koriste za isporuku proizvoda - usluge na najvišoj razini. Ukoliko trebate energetski certifikat za vaš objekt, sumnjam da ćete naći bolju uslugu. Ako i nađete, molim vas javite u komentar - volio bih vidjeti tu razliku.
Lucijan Ilijević
Lucijan Ilijević
30. Listopad, 2021.
Boris Divjak
Boris Divjak
16. Listopad, 2021.
Igrom slučaja trebao mi je energetski certifikat za kuću u iznimno kratkom roku. Imao sam sreću dobiti preporuku za Tloris i Josipa i nakon toga, sve je teklo vrlo glatko, a posao je bio obavljen vrlo stručno i u tom kratkom roku. Bio sam prezadovoljan komunikacijom, dogovorom, procesom i na kraju samim materijalom i prezentacijom. Josip koristi vrlo sofisticirana sredstva, user-friendly, koja podržavaju brze i kvalitetne solucije. Sve preporuke i najbolje želje u daljnjem radu!

Radite na projektu sličnom našemu?

To je dobro, znači da imamo dodirne točke, da smo prolazili kroz slične stvari i da ćemo znati o čemu pričate.

POŠALJI UPIT