Stogodišnjakinja za obnovu

Zgrada građena oko 1900. godine proživjela je život sličan stotinama drugih zgrada: osim nužnih obnova crijepa i zamjene dijela dotrajalih prozora, nikad nije sustavno obnavljana.  Kako je na većem dijelu dvorišnih fasada žbuka posve otpala, stanari su odlučili iskoristiti model sufinanciranja Grada Zagreba i obnoviti fasadu.

Energetskim pregledom utvrđene su i mjere energetske obnove zgrade.  Ekonomsko opravdani potencijal za uštede energije postoji na stražnjoj fasadi, stropu prema podrumu i tavanu, te zamjeni vanjske stolarije.  Osim poboljšanja na ovojnici zgrade, predložene su mjere poboljšanja energetske učinkovitosti i na sustavu grijanja i hlađenja, te na rasvjeti.

Predloženim mjerama izračunata je ušteda na energentima za grijanje od 31%, a investicija se vraća za 22 godine.  Uzevši u obzir sufinanciranje, povrat investicije skraćuje se na skoro polovicu.  Uštede na energentima nisu jedine koristi koje očekuju stanare.  Prednosti obnove:

  • Niže režije, zbog manjih toplinskih gubitaka

  • Veći komfor boravka, jer vanjski zidovi nisu toliko hladni kao prije

  • Obnova povećava vrijednost nekretnine

  • Suvremena stolarija, osim povoljnijih toplinskih svojstava, nudi i značajno bolju zaštitu od buke, što je osobito korisno u užem centru gradova

O projektu

DATUM

2017.

NARUČITELJ

Skupina suvlasnika

VRSTA PROJEKTA

Energetski certifikat

POVRŠINA

1.150 m2

SURADNICI

Krešimir Balić, strojarske instalacije
Igor Fink, elektro instalacije

Galerija

Klijenti o nama

Mihovil Letica
Mihovil Letica
19. Siječanj, 2023.
Usluga, stručnost i brzina na zavidnoj razini. Fantastičan odnos prema klijentima. Sve pohvale i velika, velika preporuka!
Dubravka Kaić
Dubravka Kaić
14. Studeni, 2022.
Izuzetno sam zadovoljna sa konzultantskim uslugama ove tvrtke! Karakterizira ih stručnost, ažurnost, jednostavnost i neposrednost u kontaktiranju!
Josip-Hans Sekulić
Josip-Hans Sekulić
13. Studeni, 2022.
Poštovanje Josipe . Moram priznati da ste u cijelom projektu naše izgradnje kuće dospjeli na vrh liste pružatelja usluga . Kvaliteta vašeg materijala kao i prezentacija kroz platformu Loom je vrlo dojmljiva .Kvaliteti materijala o preporukama za unaprijeđenje je odlična. Puno vam hvala. Iako sam smatrao sa se radi o samo još jednom papiru kojeg moramo platiti , vaš pristup me razuvjerio i vrijedi investiranog novaca. Želim vam puno posla i imate moju punu preporuku. Uzdravlje
Ivan Sekulic
Ivan Sekulic
11. Studeni, 2022.
Vrlo profesionalan pristup, poštuju dogovorene rokove- kvaliteta isporuke iznad očekivanog nivoa - certifikat, prezentacija/način isporuke naručenog, točnost, odnos sa klijentom, argumentirani i strpljivi odgovori na svako pitanje (a bilo ih podosta sa naše strane). Oduševljeni smo profesionalnim pristupom i isporukom naručenog, jedno od rijetkih ugodnih iskustava u cijelom procesu gradnje kuće. Visoke preporuke.
bruno milasincic
bruno milasincic
10. Studeni, 2022.
Brzo , efikasno jednostavno odlično
Dominik Crkvenčić
Dominik Crkvenčić
1. Studeni, 2022.
Profesionalno, brzo, korektno, susretljivo, moderno... U svakom pogledu za preporučiti!
Zoran Kureljusic
Zoran Kureljusic
4. Listopad, 2022.
Vrlo profesionalni pristup tijekom čitavog procesa izrade certifikata. Iz unaprijed pripremljenih obrazaca vidi se sustavnos prilikom prikupljanja podataka i kasnije u izradi modela proračuna sadšnje u buduće potrošnje energije u obiteljskoj kući. Posebno mi svidio 5 minutni video u kojem je pojašnjenja svaka bitna stavka dostavljenog certifikata. Sve je bilo napravljeno u dogovorenim rokovima bez površnosti i prečica. Odlično iskustvo.
Dario Habulin
Dario Habulin
8. Srpanj, 2022.
Professional and fast service... very friendly communication...
Mislav Miseric
Mislav Miseric
25. Svibanj, 2022.
Izvrstan arhitekt, vrlo ljubazan i drag. Jako sam zadovoljan njegovim radom te je uz rad priložio i video kojim je detaljno objasnio i obrazložio svoj rad.
Dubravka Pleše
Dubravka Pleše
21. Svibanj, 2022.
Gospodin Ladić iz firme Tloris d. o. o. bio je izuzetno profesionalan, stručan, točan, ugodan sugovornik. Pri dogovoru o izradi projekta za energetsku obnovu zgrade je dao izvrsne sugestije, bio nam na raspolaganju u svakom trenutku, a projekt je dovršio i predao tri tjedna prije dogovorena roka. Najtoplije preporuke!

Radite na projektu sličnom našemu?

To je dobro, znači da imamo dodirne točke, da smo prolazili kroz slične stvari i da ćemo znati o čemu pričate.